Logo
chat  
     
 
   
VZW
AGENDA
ADOPTIES
TIPS
HOME
TIJDSCHRIFT
ONSHELPEN
CONTACT
LINKEN
d d
 
         

 

... PRESENTATIE

 

...GEDRAGSCODE

 

...ORGANISATIE

 

...ONZE MISSIES

 

Gedragscode

 


Bij de Fanal des Animaux gaan we ervan uit dat al de katten die we  binnennemen, recht hebben op de beste zorgen. Ze hebben al genoeg meegemaakt, achtergelaten worden, het overlijden van hun baasje, weg van hun vertrouwde omgeving, soms op straat belanden, verwaarloosd of zelfs mishandeld geweest zijn. Het is dan ook onze plicht om hen een veilige en aangename plek te geven, hun vertrouwen te winnen en hen te omringen met veel liefde. Elke adoptie is dan ook een verbintenis, een verantwoordelijkheid op  lange termijn.
Wanneer er een nieuweling toekomt, gaan onze dierenartsen meteen over tot een lichamelijk onderzoek waardoor indien nodig de eerste zorgen kunnen verleend worden, de sterilisatie kan gebeuren, de vaccinaties op punt worden gesteld, de identificatie wordt gedaan  enz..  Behoudens een specifiek probleem kan de nieuweling vervolgens zijn grote familie vervoegen, nieuwe vriendjes maken, rondwandelen van verdieping tot verdieping en zijn plaatsje vinden in zijn nieuwe thuis.
Sommige kostgangers kunnen geadopteerd worden. Onze rol bestaat hier dan in om er ons van te vergewissen dat  de adoptant een geschikte omgeving kan bieden.  Wij stellen hen een kater of kattin voor waarvan het karakter en de specificiteiten overeenstemmen met hun verwachtingen.  Vervolgens is het aan ons om in contact te blijven met het nieuwe baasje om er zeker van te zijn dat alles naar wens verloopt.
Een groot aantal katten zullen  evenwel  nooit een nieuwe thuis  vinden. Ze zijn te oud, hebben te veel schrik,  zijn nog getraumatiseerd of hebben veel verzorging nodig, in dit geval zou een nieuwe overplaatsing werkelijk nadelig zijn voor hen.  Ze kunnen dan ook voor de rest van hun leven in de Fanal blijven.
Het is een feit dat de muren van ons opvangtehuis niet rekbaar zijn en dat ons budget vaak krap is. Maar nooit of nooit laten we een kat inslapen om plaats te maken voor een andere. In tegendeel, onze dierenartsen volgen onze kostgangers echt op, werken samen met orthopedisten, neurologen, oogartsen en andere specialisten wanneer bepaalde ziektebeelden een specifieke aanpak vereisen. Soms gaat het over meer dan wat sommige families hen kunnen aanbieden, maar het is nooit minder ! Want  we doen er alles aan om het bestaan van onze beschermelingen zo aangenaam mogelijk te maken. We zijn dit verplicht aan deze kwestbare wezens en ook  aan onze leden en weldoeners die ons hun vertrouwen schenken. We dragen zorg voor hun bestaan en dagelijks worden we geconfronteerd met de omvang van die taak.  Een taak die we slechts kunnen vervullen met de steun van onze leden.

 

 

 

chat