Logo
chat  
     
   
VZW
AGENDA
ADOPTIES
TIPS
HOME
TIJDSCHRIFT
ONSHELPEN
CONTACT
LINKEN
d d  
         

 

...WAAROM

 

...BOETIEK

 

...LID WORDEN

 

...VRIJWILLIGER WORDEN

 

...GIFTEN EN LEGATEN

 

...PETERSCHAPPEN

 

 

GIFTEN EN LEGATEN

 

Iedere gift van 40E, gestort op de rekening van de Fanal des Animaux
(BE16 0682 0580 9674) geeft recht op een fiscaal attest.

 

DENK AAN DE KATTEN VAN DE FANAL DES ANIMAUX VOOR UW LAATSTE
WILSBESCHIKKINGEN.

 

De taak van de Fanal des Animaux bestaat erin om katten die ingevolge diverse redenen van hun meesters gescheiden werden, weer een warme thuis  te bieden, voedsel, zorgen en heel veel liefkozingen zoadat ze tot het einde van hun leven nog gelukkige dagen kunnen beleven.

 

We ontvangen geen enkele subsidie, het zijn enkel de giften en legaten die maken dat de Fanal des Animaux kan bestaan. Uw vrijgevigheid is dan ook voor ons het bewijs dat u ons initiatief een warm hart toedraagt en het geeft ons zin om verder te gaan.

In onze hoedanigheid van VZW, genieten we van een vermindering op de succesierechten op de legaten die ons geschonken worden. Het percentage van de successierechten hangt niet af van de plaats waar de VZW zich bevindt maar wel van de woonplaats van de erflater. U moet dus zeker weten dat indien u een legaat wenst te geven en u woont  :

  • -in Vlaanderen, dan betaalt de VZW een taks van 8,5 % op de legaten
  • -in Wallonie, dan betaalt de VZW een taks van 7% op de legaten
  • -in Brussel Hoofdstad, dan betaalt de VZW een taks van 12,5% op de legaten.

 

U moet weten dat de successierechten in België erg hoog zijn voor de verre familieleden en verwanten of  de niet familieleden en verwanten en dat dankzij een duo legaat met een VZW, zoals de Fanal des Animaux die een fiscale erkenning geniet, deze eveneens  kunnen genieten van een vermindering van hun succesierechten.

Een notaris zal altijd uw beste technische raadgever zijn in het opstellen van uw testament. Indien u geen notaris kent, kunnen wij u de coördinaten geven van notarissen die open staan  voor de bescherming van dieren;

Dus als u van katten houdt, denk aan de katten van de Fanal des Animaux bij uw laatste wilsbeschikkingen, ze zullen er u eeuwig dankbaar voor zijn.

 

 

 

 

 

 

 

chat